Høsten markerer starten på en ny lærlingeperiode, og vi har gjennomført vår årlige lærlingesamling med stor suksess. Dag én ble gjennomført som en felles digital samling, mens dag to ble viet til praktisk opplæring på de ulike lokasjonene rundt om i landet.

Den første dagen hadde fokus på det aller viktigste – sikkerhet. Lærlingene fikk grundig innføring i Traftecs HMS-rutiner, og det ble lagt stor vekt på diskusjoner rundt hvordan man kan opprettholde et trygt arbeidsmiljø. I tillegg fikk deltakerne en innføring i det å være ny i arbeidslivet, Traftec som organisasjon, systemopplæring, presentasjon av selskapets miljøfokus og bedriftskultur.

Dag to var en praktisk dag der lærlingene fikk opplæring i ulike tekniske ferdigheter som vil være avgjørende i læretiden og i den videre karrieren. Temaene inkluderte blant annet måleteknikk, styringssystemer, håndtering av farlig verktøy, og bruk av lift. Det ble også lagt opp til praktiske øvelser som ga lærlingene mulighet til å bli bedre kjent med både utstyret de vil jobbe med, og sine nye kolleger.

Det er viktig for oss at vi utstyrer lærlingene våre med kunnskap som gir god introduksjon til det å være ny i arbeidslivet, samt og ikke minst hvordan vi jobber sikkert i Traftec. Vi vil fortsette å satse på lærlingene våre, og legger til rette for at de skal få en trygg, lærerik og inspirerende lærlingetid her hos oss, sier daglig leder i Traftec, Roger Eriksen.